- Nou
Peste 20.000 de clienti. De 14 ani pe maini bune!
Peste 20.000 de clienti. De 14 ani pe maini bune!
Bentonita alimentara reprezinta un filtru natural pentru limpezirea vinului (rosu sau alb).
Bentonita este un produs de culoare alb-gri, care se caracterizeaza prin capacitatea mare de absorbtie a apei, cu o valoare ridicata la schimbul de ioni, plasticitate si tixotropie mare.
Tara de provenienta Romania.
Se utilizeaza in industria alimentara si agricultura, in special la prepararea vinurilor, impreuna cu consevantul alimentar cu 5% dioxid de sulf. Se foloseste in doze de 1g/litru la vinul rosu si 2g/litru la cel alb. Pachetul de 200g = 100l vin rosu sau 200g = 100l vin alb.
Se scot din masa vinului cca 8l , se preincalzeste in jur de 20 grade,dupa care se amesteca pana se omogenizeaza bentonita. Si se toarna in vasul ce contine vinul. Vinul poate fi consumat dupa minim 21 zile de la tratare.
Asigura deproteinizarea in mod eficient adica o limpezire buna si ofera o stabilitate durabila vinului sa nu mai intre in fermentatie.
Referinte specifice
No customer reviews for the moment.